KezdőlapCímlapRomlott Pelé állapota: az intenzív osztályra szállították a brazil csillagot

Romlott Pelé állapota: az intenzív osztályra szállították a brazil csillagot

Az egykori futballlegenda – két héttel azután, hogy vastagbél daganattal operálták – ismét kórházba került.

Pelé állapota romlott, így az intenzív osztályra szállították, ugyanakkor a lány biztosított mindenkit afelől, hogy a 80 éves volt futballista állapota stabil és jól van.

Pelét újra a Sao Paulo-i Albert Einstein Kórházba szállították, ahol két héttel ezelőtt, egy rutin vizsgálat során feltárt daganatos megbetegedés miatt meg kellett operálni. A kórház újabb információt nem adott ki, de a lánya közölte, hogy az egykori legenda jól van.

Péntek este a lánya, Kely Nascimento egy közös képet osztott meg az Instagram oldalán, amelyen azt írta, hogy Pelé ismét a gyógyulás útjára lépett:

„Két lépést tett előre. Manapság már nagy a szorongás a világban, és nem akarunk a kórházban lenni. Ez a fotó most készült, mellényt visel, mert a hideg egy kicsit zavarja. Szeretnék köszönetet mondani, mert a kórház dolgozói csodálatos emberek.”

Pelé nyilvános fellépéseit már a Covid-járvány kitörésekor csökkentették, azota szinte alig hagyta el santosi házát. A korábbi kiváló focista évek óta küzd egészségügyi problémákkal. 2015-ben a prosztatáját műtötték meg. 2019-ben húgyúti fertőzés miatt került kórházba, majd csípő problémák miatt nem tudta elhagyni a házát.