KezdőlapBelföldErre azért nem számítottunk – Brutál árakkal nyitottak a vidéki fürdők

Erre azért nem számítottunk – Brutál árakkal nyitottak a vidéki fürdők

Bár az igazán jó időre még várnunk kell, ám május 1-gyel kezdetét vette a strandszezon, kiderült, hogy idén hogyan alakulnak a vidéki termál- és strandfürdők jegyárai.

Hagyományosan május 1-től számítják a strandszezont, mivel korábban bevett szokás volt, hogy a strandok és a szabadtéri fürdőhelyek szinte kivétel nélkül ezen a napon nyitották meg kapuikat. Ennek apropóján a HelloVidék ennek apropóján összegyűjtötte, milyen árakkal találkozhatnak a fürdőzni vágyók.

Ahogy Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Világgazdaságnak nyilatkozta, 2024-ben a strandbelépők árai országszerte 10-15 százalékkal drágultak. Ugyanakkor az árakban nagy a szórás, 2–10 ezer forint között mozog a teljes árú jegyek összege.

A portál gyűjtéséből kiderül, hogy a tavalyi, jelentős áremelkedés ellenére idén további drágulás várható. Ugyanakkor elég nagy eltérések tapasztalhatók az egyes létesítmények jegyárai között – például a Sárvári Gyógyfürdőben 7 600 forint a felnőttek és 3 800 a gyerekek napi belépője, míg például a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben ezek 2 400 és 2 000 forintba kerülnek.