2023.06.09
Félix
Kezdőlap Belföld Ma is marad a meleg, de riasztást is kiadtak

Ma is marad a meleg, de riasztást is kiadtak

Marad a nyári meleg a mai napon is, de van, ahol az esernyőt is elő kell venni, ugyanis zivatarok miatt adtak ki riasztást.

A mai időjárás Budapesten napos lesz, kevés fátyolfelhővel az égen. Csapadék nem várható, az északnyugati szél azonban gyakran megerősödik, a hegyekben viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 fok körül alakul, estére 20 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén általában kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk. Elsősorban a délnyugati tájakon, valamint az északkeleti határvidéken képződhetnek gomolyfelhők.

Napközben csupán kis eséllyel fordulhat elő csapadék, késő délutántól, estétől azonban a délnyugati határvidéken megnövekszik a záporok, zivatarok esélye. Az északnyugati szelet a délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérik erős, a hegyekben akár viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16-22 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala, Somogy és Baranya megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulása miatt.