KezdőlapCímlap15 embert kellett kórházba szállítani, miután elromlott a fék a vidámparkban

15 embert kellett kórházba szállítani, miután elromlott a fék a vidámparkban

A világ egyik leghíresebb vidámparkjában, a Universal Studios Hollywoodban történt a szörnyű baleset szombat este. Összesen 15 ember sérült meg, akiket kórházba kellett szállítani.

Mivel a népszerű vidámpark 400 hektáros, ezért a látogatókat villamosok szállítják a területén, s az egyik ilyen jármű sérült meg szombat este 9 órakor. Az is elképzelhető, hogy a sérült villamoson épp túrát tartottak a Universal Studios területén, amikor a baleset történt.

A Deadline szerint elromlott a villamos fékrendszere, miközben egy dombról haladt lefelé, így nekiütközött egy korlátnak. A jelentés szerint egy 4 kocsiból álló villamos volt érintett a balesetben, amelynek során a jármű utolsó része csapódott a korlátnak. Az ütközés következtében több ember is kiesett a villamosból.

A Los Angeles megyei tűzoltóság bejegyzése szerint összesen 15 embert kellett kórházba szállítani, közülük mindannyian kisebb, nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Az állami szervezet, a California Highway Patrol átvizsgálta a helyszínt, de egyelőre nem derült ki, hogyan is történhetett a baleset.

A népszerű vidámpark idén ünnepli a 60. születésnapját, ám a BBC szerint nem világos, hogy a baleset milyen hatással lehet a vidámpark további működésére.