KezdőlapBelföldNe csak a fürdőgatyát, hanem a pénztárcáját is készítse mindenki, ha strandra...

Ne csak a fürdőgatyát, hanem a pénztárcáját is készítse mindenki, ha strandra készül – Jelentős áremelkedés vár mindenkit a pénztáraknál

Az idei strandszezonban a belépők esetében 5-13 százalék emeléssel számolhat mindenki.

Közeleg a strandszezon, így egyre több kültéri medence lesz elérhető a magyarországi strandok látogatóinak hétről hétre. A strandbelépők ára is körvonalazódik. Ugyan olcsóbbak nem lesznek, viszont a drágulásuk mértéke nem valószínű, hogy eléri a tavalyi általános infláció szintjét.

„Jellemzően május elsejétől használhatók a fürdők és a strandok kültéri medencéi, azonban a jó idő miatt néhány áprilisban is kinyithat. Viszont az a tapasztalat, hogy a fürdőzők csak a 30 fok feletti kánikula beköszöntével lepik el a fürdőhelyeket – tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Vg-t.

Hozzátették, a társaság fürdőiben az idén – hasonlóan az előző évekhez – ütemezetten, az időjárás alapján mérlegelve nyitják meg a medencéket. Ez a nyitási időszak április végétől június közepéig tarthat.

Megjegyezték, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben a belépők ára 5-13 százalékkal emelkedett január 8-tól. A drágulás tehát elmarad a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerinti, 17,6 százalékos átlagos tavalyi inflációtól. Mint közölték, ugyanekkora jegyáremelésre lehet számítani a strandbelépőknél is az idén.

Indirekt/Propeller