KezdőlapCímlapVáratlan fordulat: törölhetnek egy számot a 2024-es olimpián Szajna vízminősége miatt

Váratlan fordulat: törölhetnek egy számot a 2024-es olimpián Szajna vízminősége miatt

A párizsi olimpia elnöke elismerte, hogy a triatlon versenyt elhalaszthatják, vagy akár az úszószakaszt is törölhetik a Szajna vízminősége miatt.

Tony Estanguet hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy több mint egymilliárd eurót fektettek be annak érdekében, hogy a Szajnában egy évszázad után először biztonságosan úszhassanak. Mindazonáltal elismerte, hogy az E. Coli-szintet emelő heves esőzés lehetősége volt az egyik „legnagyobb kihívás”, amivel meg kell küzdeni a valamivel több mint 100 nap múlva kezdődő játékok előtt.

Estanguet ezt aznap nyilatkozta, amikor a Surfrider Foundation Europe jótékonysági szervezete „riasztó” baktériumszintre figyelmeztetett a Szajnában. Azt mondják, hogy az Alexandre III hídon hat hónapon keresztül vett 14 minta közül egy kivételével mindegyik rossz vízminőséget mutatott – írja a The Guardian.

Az olimpia szervezői azonban azt állítják, hogy a most publikált tanulmányhoz a vízmintákat még azelőtt vették, hogy a vízminőség javítását célzó nagyobb munkák befejeződtek volna.