2022.07.01
Tihamér, Annamária
Kezdőlap Belföld Hét év hét hónap börtönt kapott a sátoraljaújhelyi kórházban erőszakoló ápoló

Hét év hét hónap börtönt kapott a sátoraljaújhelyi kórházban erőszakoló ápoló

Az elkövetőt börtönbüntetésre ítélték.

Sokkoló események játszódtak le egy sátoraljaújhelyi kórházban. A Miskolci Törvényszék beszámolója szerint egy ápoló július 9-én az éjszakai műszakban dolgozott, amikor is orvosi utasításra infúziós terápiát végezhetett, illetve intravénás injekciót adhatott be.

Az este folyamán azonban nyugtatót és altatót juttatott az egyik, infúziós kezelés alatt álló beteg szervezetébe azért, hogy a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesíthessen vele. A vádlott végül rá is vetette magát az alvó, védekezésre képtelen sértettre, aki az aktus közben magához tért és ellenszegült. Az elkövető ekkor felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A bíróság szexuális erőszak miatt 7 év 7 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, valamint eltiltották az egészségügyben való munkától, 8 évre pedig a közügyektől is. Súlyosító körülménynek számított, hogy a férfi ezzel a tettével az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett bizalmat aláásta.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a folytatódik – írja a Miskolci Törvényszék.