2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Egy magyar szurkolót még mindig előzetesben tartanak a németek

Egy magyar szurkolót még mindig előzetesben tartanak a németek

Egy ember továbbra is előzetes letartóztatásban van a szerdai német–magyar Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés után előállított magyar szurkolók közül − közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre. Egy vizsgálati fogságban tartott szurkolót a hét végén szabadlábra helyeztek, így ő már hazautazhatott. Ugyanakkor egy magyar állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban van − tájékoztatott a miniszter. Hozzátette: a főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll a szurkolót védő ügyvéddel. Azt egyelőre nem tudni, hogy ő mit követett el, s miért tartják még fogva.

A müncheni rendőrség a mérkőzés napján 18 magyar szurkolót állított elő különböző cselekmények, köztük pirotechnikai eszközök és kábítószer birtoklása, valamint „alkotmányellenes szervezetek jelképeinek használata” miatt – írta az Index. Egyébként a német rendőrök – helyszíni tapasztalatunk alapján – nagyon barátságtalanok voltak a magyar vendégekkel, várták, mikor vihetnek el valakit egy apróságért. Például az izraeli zászlót éget arab bevándorlókkal cseppet sem voltak annyira erélyesek, mint velünk.

Amúgy a müncheni Eb-csoportmeccs 2–2-es döntetlennel zárult, a magyar válogatott parádésan játszott, a német válogatottnak vért kellett izzadnia a döntetlenért. A magyar csapat teljesítménye a világsajtót is lenyűgözte.

Kiss B. László