2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Pokoli heteken van túl Schobert Norbi: azt hitte, elveszíti az édesanyját

Pokoli heteken van túl Schobert Norbi: azt hitte, elveszíti az édesanyját

Kétségekkel teli heteken van túl Schobert Norbert: egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy baj van. Baljós elváltozást találtak az üzletember imádott anyukájának, Juditnak a nyakában, amely tény padlóra küldte a fitneszgurut.

– Pajzsmirigydaganattal küldtek minket szövettanra, és mivel édesanyám 2-es típusú, túlsúlyos cukorbeteg, ráadásul már 76 éves, rettegtem, hogy elveszítem. Az zakatolt a fejemben, Réka két év alatt vesztette el a szüleit, az anyósom éppen az én kezeim között halt meg, nem létezik, hogy megint egy szerettünk életéért kell aggódnunk! Ez rettenetesen megviselt mindannyiunkat – vallotta be a Blikknek az üzletember, aki mindeddig hallgatott arról, milyen nehézségeken mentek át.

Még a felesége édesanyjának, Zsuzsa néninek az elvesztése is friss és fájó, Judit állapota így hatványozottan aggasztó volt számukra.

– Amíg nem jött meg az eredmény, hetekig nem aludtam. Egy hatalmas gázsival járó, egy hónapra szóló tévés felvételt is lemondtam, amikor kiderült ez az egész. Nincs az a pénz, amiért ne lennék édesanyám mellett egy ilyen kétségekkel és félelemmel teli időszak alatt! Azt sem akartam, hogy az egyik kollégám vigye a vizsgálatokra, mindegyiknél ott voltam vele. A napokban kiderült, szerencsére csak egy nyaki nyirokcsomó cisztáról van szó, nem pajzsmirigydaganatról – mondta nagyot sóhajtva Norbi.

Judit cukorbetegsége annyira súlyos volt, hogy 2000-ben kis híján amputálni kellett a lábát. A fia akkor mindent megtett, hogy megmentse az édesanyját a kerekesszéktől, óriási küzdelem árán a cukra helyreállt, a diétát pedig azóta is tartja.

– Mindent kidobáltam a hűtőjéből, csak az én kajámat ehette, a saját érdekében megzsaroltam mindennel, amivel csak tudtam, hogy helyreálljon a cukra. Azóta is minden évben viszem egy általános laborvizsgálatra, ultrahangra és CT-re, most is itt derült ki, hogy valami nincs rendben – mesélte Norbi. – A biopszián igazi hős volt, egy 12 centis tűvel szúrták nyakon, négy különböző helyen, egészen a tüdejéig. Nézni sem bírtam, ki kellett mennem a folyosóra, de le a kalappal előtte! Utána el is vittem egy szép helyre ebédelni.

Indirekt/Blikk