2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Gyászol Koltai Lajos: 52 év után elvesztette a feleségét

Gyászol Koltai Lajos: 52 év után elvesztette a feleségét

Mérhetetlen fájdalommal kell megbirkóznia Koltai Lajosnak. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező gyerekkori szerelmét gyászolja, aki 52 évig volt a felesége.

Katalin jóban-rosszban társa volt a világhírű szakembernek, aki egyelőre fel sem tudja fogni, hogy a párja nincs többé. Koltai hetek óta nagyon aggódott a kedveséért, a szeretett asszony veseproblémák miatt került kórházba, ám ahelyett, hogy javult volna, egyre rosszabbul lett, majd még a koronavírus is megtámadta.

– Sajnos, elvesztettük őt… – mondta érdeklődésünkre elcsukló hangon Koltai Lajos. – A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete.

Koltai megtörten, de emberfeletti erőről tanúbizonyságot téve próbál helytállni, szerencsére gyermekeire támaszkodhat.

– Intézem a teendőket, a temetést, és ott vannak a gyerekek is. Ezekben a nehéz pillanatokban ők adnak erőt nekem – tette hozzá az Oscar-díjra is jelölt operatőr, akinek élete legnagyobb tragédiájával kell szembenéznie, hiszen Bordás Katalin volt az egyetlen nő, akit valaha szeretett.

Indirekt/Blikk