2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Bűnügy Csecsenföld vezére bejelentkezett az FBI 250 ezer dolláros nyomravezetői díjáért

Csecsenföld vezére bejelentkezett az FBI 250 ezer dolláros nyomravezetői díjáért

Csecsenföld vezetője fényképpel igazolta, hogy járt nála a szövetségi nyomozóiroda által körözött, Vlagyimir Putyin „szakácsaként” ismert Jevgenyij Prigozsin, így jár neki a beígért jutalom.

Mint ahogy arról korábban írt a 10perc.hu, az FBI feltette a körözési listájára a Vlagyimir Putyin orosz elnök “szakácsaként” emlegetett Jevgenyij Prigozsin üzletembert, és az elfogásához vezető információkért 250 ezer dollár nyomravezetői díjat ajánlottak. A szentpétervári üzletembert azzal vádolják, hogy 2016-ban ő felügyelte és hagyta jóvá a politikai és választási beavatkozási műveleteket, amelyeknek része volt az amerikai szerverkapacitás vásárlása, fiktív online személyiségek százainak létrehozása, illetve lopott amerikai személyazonosságok felhasználása.

Nos, nem kellett sokáig várni az első jelentkezőre, aki nyilvánosságra hozta, hol tartózkodott nemrég Prigozsin. A rosbalt.ru megírta, hogy Razman Kadirov, Csecsenföld vezetője jelezte az FBI felé, hogy nemrég találkozott a körözött üzletemberre, mégpedig Groznijban, és erről a találkozóról megosztott egy fotót saját közösségi oldalán.

„Ostobaság lenne a részemről, ha kihagynék egy ilyen lehetőséget, hogy veszni hagyjam ezt a nagylelkű jutalmat. Már jeleztem az FBI felé, hogy Prigozsin nálam járt, így jogosult vagyok a jutalomra. Egy dolgot kérek, hogy miután blokkolták a dollármilliókat tartalmazó számláimat az Európai Unió és az Egyesült Államok szankciói miatt, a pénzt készpénzben tudom átvenni Csecsenföldön. Egy nagy bőröndbe csomagolják be a 20 dollárosokból álló összeget, egy ügynök hozza el Groznijba, és ott bárki útba fogja igazítani, hogy hol találhat meg” – jelentette ki Kadirov, aki hozzátette, Prigozsin nem tud arról, hogy körözik őt az amerikaiak.

Indirekt/10perc.hu