KezdőlapCímlapSzepesi Niki örül, hogy Cseh Laci kiállt a nyilvánosság elé az igazsággal

Szepesi Niki örül, hogy Cseh Laci kiállt a nyilvánosság elé az igazsággal

Vannak sebek, amelyeket az idő sem gyógyít be teljesen. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszóklasszis, Cseh László visszavonulása után vallotta be, a mai napig haragszik korábbi edzőjére, Turi Györgyre, majd a 24.hu-nak arról beszélt, a szakember a Kőbánya SC-nél lelki terrorban tartotta, fizikailag fenyítette sportolóit.

Kiállása örömmel és megnyugvással tölti el egykori klubtársát, az Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolettet is, aki nyolc éve a nagy port kavart Én, a szexmániás című könyvében már betekintést engedett az uszodák világának árnyoldalába. Akkor sokan nem hitték el a felkavaró történeteket – reméli, ez most megváltozik.

Szepesi írásában Cárként emlegette Turit, aki állítása szerint többször megütötte, s azt is bevallotta, tizenévesen őt és feltehetően a társait szexuálisan zaklatta az egyik masszőr, Kicsi bácsi. Az úszótársadalom akkor mégis az edző és az egyesület védelmére kelt – maga Cseh is aláírta a nyílt levelet, amelyben kiálltak a tréner mellett.

– Meglepődtem, hiszen annak idején Laci is aláírta az ellenem kiadott petíciót. Ám nem haragszom rá, mégiscsak tizenegy éven át úsztunk együtt. Én sem tettem semmit, amíg nem zártam le a sportpályafutásomat. Gyuri bácsi azzal fenyegetett minket, ha beszélni merünk, ellehetetlenít minket, mi pedig a karriert helyeztük előtérbe – mondta lapuknak Szepesi, akinek a kicsapongó életvitele mára a múlté, 34 évesen csak a családjának él. – Amit Cseh Laci mondott, az abszolút igaz. Az általam írtakat sokan megkérdőjelezték, remélem azzal, hogy most egy ország kedvence állt ki a nyilvánosság elé, ők is azt gondolják, nyugodtan lehet hinni nekem.

Cseh vádjait Turi tagadta a Magyar Nemzetnek, állítása szerint sosem ütötte meg őt, legfeljebb „rákoppintott a kezére”. Azt viszont 2013-ban elismerte, volt, hogy „nevelő célzattal” megpofozta Szepesit – a korábbi úszónő elmondása szerint háromszor.

– Ha azt kérdezik, hogyan léptem túl mindezen, igazából sehogy. Soha nem feledem azokat a pofonokat. Ez egy vissza-visszatérő téma lesz az egész életemben. Nyilván sérült a lelkem, bár pszichológus sosem látott. Pedig tizenkilenc évesen, egy karácsonyi edzés alkalmával én magam kértem Gyuri bácsitól segítséget, szerettem volna elmenni egy szakemberhez, de azt mondta, nincs rá szükségem. Azóta sem mentem el – mesélte Szepesi. – Talán sosem tudunk túllépni ezeken a traumákon, mindig bennünk él majd az emlékük. Engem molesztáltak, de utólag már azt tudom mondani, örülök, hogy ennyivel megúsztam, és nem okoztak nagyobb kárt bennem. Igyekszem feldolgozni a történteket, és a gyógyulásban nekem is segítség, hogy most többen felemelték a szavukat.

Indirekt/Blikk