KezdőlapCímlapElképesztő siker: a ZTE legyőzte az AC Milant

Elképesztő siker: a ZTE legyőzte az AC Milant

Egy olyan kaliberű csapatot legyőzni, mint az AC Milan akkor is nagy bravúr, ha mindez egy felkészülési meccsen történik. Ráadásul a Magyarországra visszatérő, korábbi Fradi-edző, Ricardo Moniz ország-világ előtt bizonyította, hogy csapata képes bárkit megverni.

A Zalaegerszeg felkészülési mérkőzésen 3-2-re nyert az olasz bajnokságot tizenegy év megnyerő, hétszeres BL-győztes AC Milan ellen. A döbbenet a siker mellett az is, hogy a 27. percben már 3-0-ra vezetett a ZTE.

Népszerű meccs volt, hiszen a ZTE Arénába 11 114 néző látogatott ki, és alig félóra elteltével Meschak, Mocsi és Tajti góljaival 3-0-ra vezetett a ZTE. Nem volt éppen tartalékos a Milan sem, éppen a francia világbajnok, Olivier Giroud góljával szépítettek, majd a 86. percben Krunic állította be a 3-2-es végeredményt. Természetesen a Fradi volt edzője, Ricardo Moniz is nagyon boldog volt

„Életem eddigi legfontosabb mérkőzése volt, ennek megfelelően próbáltunk felkészülni. Kezdettől fogva presszingeltük őket két csatárral, így tudtunk kezdeményezni, és nem is tudott ezzel a Milan mit kezdeni, így háromgólos előnybe kerültünk.

A Milan aztán felébredt, többet használta a védekező középpályásokat, így átvette az irányítást, helyzetei voltak, és szépített is. A második félidőre Ikoba fizikálisan nem volt felkészülve, így teljesen átvette a Milan az irányítást, ezzel a filozófiánkkal ellentétes játék alakult ki.

Ettől az eredménytől ezentúl úgy tudunk játszani, mint a favoritok. Ez nemcsak a csapat sikere, hanem minden zalaegerszegi emberé, a régióé, egy fordulópont lesz a klub életében.”