KezdőlapCímlapVilágbajnok a magyar női kardcsapat!

Világbajnok a magyar női kardcsapat!

A magyar női kardválogatott világbajnoki címet szerzett a kairói vívó-vb-n, miután a döntőben fantasztikus teljesítményt nyújtva 45:40-re legyőzte Franciaországot! Ez az első aranyérmünk a világbajnokságok történetében, a női kard szakágban.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású magyar válogatott az üzbégek, a bolgárok, az olaszok és a spanyolok legyőzésével jutott a döntőbe.

A magyar hölgyek fantasztikusan kezdtek  franciák ellen, az első négy asszót 20:10-re megnyerték. Az ötödik asszóban örülhettek először a franciák, de sokkal közelebb nem jutottak. Sőt, a hatodik és a hetedik felvonás után (Szűcs és Battai is 5:1-re nyert), már 16 ponttal vezettek a magyar nők!

A franciák azért gondoskodtak róla, hogy ne örüljünk túlságosan korán. Caroline Queroli – el kell ismerni – nagyszerűen vívott, és 12:5-re legyőzte Szűcsöt. Az utolsó asszót 40:31-es vezetésről kezdhette meg Pusztai Liza, aki 9:5-re kikapott, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez.

A magyar női kardválogatott történelmi győzelmet aratott, mivel e női kardszakágba korábban még nem szereztünk vb-aranyat.

A női kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Egyiptomban. Hétfőn győzött Szilágyi Áron kard egyéniben, majd csütörtökön második lett a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.