KezdőlapCímlapDuplázik: Michelisz Norbert két bajnokságban is indul idén

Duplázik: Michelisz Norbert két bajnokságban is indul idén

Karrierje legnagyobb kihívása előtt áll Michelisz Norbert. A túraautó-Világkupa győztes magyar versenyző a WTCR mellett az idén az elektromos járműveket felvonultató bajnokságban, az ETCR is indul a Hyundai-jal.

A pilóta izgatottan várja a május 6-8-i, Pau Ville-i dupla szezonrajtot. Amióta beharangozták az ETCR létrejöttét, Michelisz érdeklődve figyelte ezeket a látványra is nagyon izgalmas gépeket. Aztán az elmúlt években kétszer is lehetősége nyílt bemutatókon vezetni a villanymodellt.

– Vágytam arra, hogy próbára tehessem magam ezzel a versenyzőként óriási kihívást jelentő technológiával – árulta el Michelisz Norbert. – Hálás vagyok a csapatnak, hogy az idén megadja nekem erre a lehetőséget a WTCR-ben való szereplésem mellett, amely így számomra tökéletes kombináció. Szóval, dupla idényt vállalok, amit már nagyon várok.

A Vk-győztes hozzátette, teljesen máshogy viselkednek az elektromos versenyautók, mint amihez korábban hozzászokott. Összehasonlításképpen: 450-500 kilogrammal többet nyomnak, és nagyjából kétszer olyan erősek is. Időmérőn, csúcsüzemmódban körülbelül 700 lóerő teljesítményt képesek leadni.