2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Ököllel támadtak Berki Mazsira az utcán

Ököllel támadtak Berki Mazsira az utcán

Berki Mazsi állítása szerint nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette, és ököllel ment neki egy férfi a nyílt utcán. Az eset során borzalmas perceket kellett átélnie, miközben alvó kislányát is megpróbálták kirángatni az autója első üléséből a támadó. A férfi ellen testi sértését és rongálásért tett feljelentést Berki Krisztián felesége.

Az édesanya elmondása szerint soha nem gondolta volna, hogy vele valaha ilyen megtörténhet, azt pedig végképp nem, hogy egy ártatlannak tűnő emberből olyan heves indulatok robbannak ki, hogy képes legyen őrjöngve nekirohanni. Berki Mazsi állítása szerint az egyetlen “bűne” volt aznap, hogy egy zsák szemetet akart kidobni az utcán lévő kukába.

Mazsi reggel nagy rohanásban volt a kislányával és a szemetet az autójába dobta, kifelé haladva akarta a nagy kukában elhelyezni. Sajnos elfelejtette, majd amikor pedig megérkezett a II. kerületbe, a Szépvölgyi útra egy üzleti megbeszélésre, akkor vette észre a zsákot. Épp szemétszállítás zajlott a környéken, így az utcán felsorakoztatott kukákba akarta dobni a szemetet. Egy ott lakó idős férfi végig nézte a jelenetet, majd agresszíven, kezdett beszélni Mazsihoz. Az édesanya szerint a férfi lehordta mindennek, és azt ordította, hogy takarodjon onnan a szemetével együtt. Hozzá lépett, kirántotta a kezéből a csomagot, mire az azonnal szétszakadt, a tartalma pedig szétszóródott. Mazsi hiába kért elnézést tőle, és jelezte, hogy a pici babája az autóban van, a támadó még dühösebb lett. Berki felesége azonnal elakarta hagyni a helyet, de a férfi meggátolta őt.

Mazsi rettenetesen megijedt, látva a férfi indulatait látva, de azt hitte, hamar lecsillapodik, ezért elindult a nagyjából tíz méterre álló autójához. Csakhogy állítása szereint támadója még oda is követte, alpári megjegyzésekkel illetve őt. Amikor utolérte, egy hirtelen mozdulattal mellkason vágta őt.Noha váratlanul érte a támadás, sokkot kapott,Mazsi próbált higgadt maradni, és édesanyaként csak az lebegett a szeme előtt, hogy inkább elmenekül a helyszínről.

Mazsi ezután beült az autójába és megpróbálta lezárni a járművet, de nem sikerült. A férfi elkezdte rugdosni és ütni a kocsit, a visszapillantót csavargatta, le akarta törni, majd feltépte az anyós ülés felőli ajtót, ahol Emma aludt, és ki akarta tépni a kocsiból az ártatlan gyermekét. Rángatta a babahordozót, amibe a kislánya rögzítve volt. Ekkor telt be nála igazán a pohár: ráordított a férfira, mire nagy nehezen elengedte a gyereket. Mindent megtett volna, hogy megvédje Emmát, még az is előfordult a fejében, hogy ha kell, “gyomorszájon rúgja a férfit”. Végül gyorsan berántotta az Emma felőli ajtót, lezárta a kocsit és elhajtott.

Berki Mazsi nem értette, miért történhetett meg ez a borzalom, remegett és zokogott egyszerre a történtek miatt.

Mazsi a mostohatestvérét hívta fel telefonon, aki egykor rendőrként dolgozott. Azt tanácsolta neki, hívják a 112-t. Végül Ő mégis másként döntött, visszatért a borzalom helyszínére, hogy összeszedje a szemetet, amit a zsákból szétszóródott, de ami ott fogadta, arra végképp nem számított: ismét szembesülnie kellett támadójával.

Az idős férfi ekkor már az autójában ült, és újra neki támadt, és mindennek elhordta. Nem maradt el a korábbi hangos vita sem, így Mazsi úgy döntött, videóra veszi a jelenetet. A jelentetnek a helyiek is szemtanúi voltak, akik azt tanácsolták neki, ezt ne hagyja annyiban. Így Berki felesége a rendőrségre sietett, ahol feljelentette a férfit testi sértésért és rongálásért.