KezdőlapCímlapBondár Anna már a világ 50 legjobb teniszezője között van

Bondár Anna már a világ 50 legjobb teniszezője között van

Elképesztő előrelépést produkált Bondár Anna: pályafutása során először jutott be a női teniszezők világranglistájának első 50 játékosa közé, a palermói tornát éppen az 50. helyen kezdi a legújabb rangsor szerint. A szeghalmi játékos tavaly év eleje óta tör felfelé a listán, múlt heti, budapesti elődöntőbe jutásával beverekedte magát a legjobbak közé is.

– Nagyon örülök, hogy sikerült bekerülni az ötvenbe, ám nem lesz könnyű meg is ragadni itt. A tavalyi évem második fele nagyon jól sikerült, vagyis idén sok pontot kell megvédenem. De továbbra is bízom magamban, és abban, hogy innen is lesz feljebb – mondta Bondár lapunknak. Jelenlegi legelőkelőbben rangsorolt teniszezőnk a héten zajló palermói torna első körében a 134. francia Clara Burel ellen kezdi meg szereplését kedden.

A múlt heti, Római-parton rendezett tornán sok szempontból tette magasra a lécet, ám remélhetőleg sikerül innen is előbbre jutnia.

– Fantasztikus volt a hangulat, nagyszerű volt ennyi magyar előtt játszani. Sajnos az elődöntőben kikaptam a későbbi győztestől, ám így is életre szóló élmény volt először a legjobb harminc közé tartozó játékost legyőzni – mondta.

Bondár már biztosan főtáblás lesz a US Openen, vagyis pályafutása során először elmondhatja, egy éven belül mind a négy Grand Slam-tornán alanyi jogon szerepelhetett.

– Nagyon örülök, úgy érzem, hogy az előrelépés elsősorban az önbizalomnak köszönhető. A tavalyi sikerekkel elhittem, hogy jó úton járok. Beért sok év kemény munkája – értékelte sikereit Bondár.