KezdőlapCímlapA Barcelona elnöke kijelentette: nem rúgja ki Ronald Koemant a gyenge szereplés...

A Barcelona elnöke kijelentette: nem rúgja ki Ronald Koemant a gyenge szereplés miatt

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke újságíróknak elmondta, nem fogják kirúgni a csapat éléről Ronald Koeman vezetőedzőt.

„A mai eredménytől függetlenül Ronald Koeman marad az FC Barcelona vezetőedzője. Több okból is megérdemli a bizalmunkat, nem utolsó sorban azért mert, ő egy klublegenda, egy viszonyítási pont a világfutballban. Folytatni fogja a munkát” – idézi a Mundo Deportivo című katalán lap Laporta nyilatkozatát.

Az elnök a Barcelona csapatának madridi szállodája előtt mondta ezt újságíróknak. A bajnokságban hat mérkőzés után 12 ponttal csupán a hetedik helyen álló katalán sztárcsapat szombat este 21 órától a címvédő Atlético Madrid vendégeként lép pályára.

Laporta szerint látni kell, hogy Koeman nagyon szereti a klubot, amit mi sem jelez jobban, mint, hogy egy anyagilag és szakmailag is nehéz időszakban vállalt el a csapat irányítását.

„Beszéltünk vele, és egyértelműen bízik a csapatban, különösen attól a ponttó, amikor elkezdenek visszatérni a sérültjeink. Koeman referencia a klub történelmében, ezért is folytatni fogja a munkát. Erős kapcsolat van köztünk, és bízunk benne, hogy ismét jönni fognak a győzelmek. Biztosak vagyunk benne, hogy mindent meg fog ezért tenni.”

Laporta a szurkolókat is arra kérte, hogy bízzanak Koemanban és legyenek vele türelmesebbek.

A Barcelona nem csak a bajnokságot, de a Bajnokok Ligáját is nagyon rosszul kezdte: előbb hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Bayern Münchentől, majd ezen a héten ugyanilyen arányban Lisszabonban a Benficától. A klub emellett óriási, saját bevallásuk szerint mintegy 1,3 milliárd eurós adóssággal is küzd, a La Liga pénzügyi szabályai szerint pedig az idei évben – az ő mércéjükkel mérve – minimális költségvetésből kell gazdálkodniuk.

Indirekt/origo.hu