2023.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Címlap Sorra öngyilkosok lesznek a vírus miatt luxushajón raboskodó alkalmazottak

Sorra öngyilkosok lesznek a vírus miatt luxushajón raboskodó alkalmazottak

Másfél hónap alatt már nyolc – a luxushajók szűk kabinjában rekedt – alkalmazott ölte meg magát. Sajnos egy magyar férfi is volt köztük.

A koronavírus miatt a luxushajók személyzete hol máshol kerülhetett volna karanténba, mint a saját munkaadóikk tengeri járművein. Bár ezek a hajók minden luxussal fel vannak szerelve, az alkalmazottak hosszú heteken át nem mozdulhatnak ki a szűk, alig pár négyzetméteres kabinjukból. Olyan ez, mintha börtönben sínylődnének, még az ételt is a résnyire nyitott ajtón tolják be nekik. Nem csoda, hogy sokan elvesztik a valóságérzetüket és eldobják maguktól az életet.

Fotó: illusztráció

Legutóbb a Barbadosnál veszteglő Harmony of the Seas egyik Fülöp-szigeteki női alkalmazottjának halálhíréről számoltak be a Cruiselawnews kollégái. Mariah Jocsonra kabinjában találtak rá a Royal Caribbean társaság tulajdonában lévő hajón. Eközben a Harmony of The Seas-en még mindig legalább 2000 alkalmazott várja, hogy hazatérhessen. Erre a hajóra szállították át több másik karantén alá helyezett hajó dolgozóit. Maria Jocson is az egyik ilyenről, a Rhapsody-ról került át.

A Royal Caribbian azt tervezi, hogy a következő három hétben 2020 Fülöp-szigeteki alkalmazottját szállítja haza mintegy 20 repülőgépjárattal Barbadosról.