2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Hanga Ádám végre Euroliga-győztes lett!

Hanga Ádám végre Euroliga-győztes lett!

A Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt.

Végre eljött a nagy nap, és Hanga Ádám 34 évesen felért pályafutása csúcsára. Csappata, a Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt. A magyar légiós 11 perc alatt két pontot dobott és három lepattanót szerzett.

A spanyol királyi gárda 11. alkalommal hódította el a legrangosabb európai trófeát, ezzel tovább javítva saját rekordját. A 2011 óta Spanyolországban játszó kosaras összességében a negyedik, sorozatban pedig a harmadik Final Fourjában szerepelt, és két ezüstérem után végre megszerezte a hőn áhított aranyérmet.

Hanga Ádám lett az első magyar játékos, aki megnyerte a rangos európai sorozatot. „Elértem egy olyan dolgot, amit nagyon-nagyon régóta kergetek. Ez egy olyan dolog, amit egy magyar játékos sem ért el, én vagyok az első és elképesztően boldog vagyok, mivel nagyon sokat vártam erre a címre” – mondta Hanga, a korábban a Barcelonában is megfordult kosárlabdázó.