KezdőlapCímlapUngár Péter meglepő kijelentést tett Gyurcsány Ferencről

Ungár Péter meglepő kijelentést tett Gyurcsány Ferencről

Nem látja reális esélyét annak, hogy fideszes politikus nyerje a főpolgármester-választást, ugyanakkor nem tudja tiszta szívből támogatni Karácsony Gergelyt, aki szerinte nem teljesítette, amit vállalt – jelentette ki Ungár Péter az LMP társelnöke, aki szerint reális felvetés, hogy legyenek más ellenzéki jelöltek is, mint a most hivatalban levő polgármesterek. A képviselő arról is beszélt, miért változott meg a véleménye 2010 óta Gyurcsány Ferencről, a Demokratikus Koalíció elnökéről.

„Ha megnézzük a többi ellenzékit, azt látjuk, hogy vannak szobafestő-mázolók, meg van Chagall – utóbbi Gyurcsány. Tetszik vagy sem. Képes lehet összehozni egy választáson esélyes konglomerátumot. Persze vezetni nem vezetheti már az országot. Olyan ez, mint az ígéret földje meg Mózes. Az ő útja addig tart, oda ő már nem léphet be. A Gyurcsány-kormányzás nem a legjobb referencia. A felesége ezért sokkal alkalmasabb nála. Dobrev Klára sokkal prózaibb ember” – vélekedett az LMP társelnöke a Gyurcsány-jelenségről, megjegyezve, hogy radikálisan megváltozott a DK elnökéről a véleménye 2010 óta.

Gyurcsány Ferenc kormányzása nem volt jó kormányzás, de jogállami rendszer volt. Ez meg most nem az – szögezte le Ungár a Válasz Online hasábjain megjelent interjújában.

Azt is megjegyezte, hogy nem ennek a konglomerátumnak a részeként képzeli el a jövőjét: „ha valamire teremtett engem a Jóisten, az az, hogy koalíciós partnerként zrikáljam őket.” Kifejtette, nem lenne olyan rossz, ha az LMP lenne a DK SZDSZ-e, szerinte egy „veszekedős koalíciós kormányra” lenne szüksége Magyarországnak, ahol „ellentartás és vita van”.

A nagypolitika mellett a közelgő önkormányzati választásról is kifejtette gondolatait:

„Karácsony Gergely vállalt egy programot, amely viszont nem nagyon valósult meg. Ennek nem csak ő az oka, pandémia is volt, a kormány is elvont pénzeket, de azért az hadd ne legyen már a világ fidesz-bérenckedése, ha megvizsgáljuk, hogy mit tett meg és mit nem, aztán ez alapján hozzuk meg a döntésünket a további támogatásáról.”

Hozzátette: politikailag is haragszik Karácsonyra: az oka pedig az, „hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára. Vele is sokkal jobb eredményt értünk volna el tavaly, de Dobrev Klárával, meg még Jakab Péterrel is. Utóbbi is fegyelmezettebb politikus Márki-Zaynál” – fogalmazott az LMP-társelnök Ungár, aki bízik abban, hogy „a jelenlegi 2-3 százaléknál azért egészen biztosan magasabban van a támogatottságuk… és tudunk még felfelé menni.”