2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Botrány: barátai marakodnak Babicsek Bernát halálán

Botrány: barátai marakodnak Babicsek Bernát halálán

Nem elég a gyász fájdalma, Babicsek Bernát zenésztársa nekitámadt a művész barátainak. Megdöbbentő és trágár szavakkal illette, sz*rházinak nevezte a tavaly decemberben elhunyt harmonikás kollégája az Irigy Hónaljmirigy együttest valamint Szikora Róbert énekest is. A Paddy and the Rats frontembere, Oravecz Kristóf egy interjúban támadt neki a zenészeknek, mivel elmondása szerint hakniztak a harmonikás halálával, aki az eddigi adatok szerint otthonában, füstmérgezés következtében veszítette életét.

A Blikk megkereste az ír kocsmazenét játszó együttes frontemberét, aki nem kívánt nyilatkozni. Azonban a Ric$Cast című internetes műsorban kifejtette véleményét néhány nappal korábban.

– Az a sok rohadt, sz*rházi hiéna, aki az első két napban… Az Irigy Hónaljmirigy is bejelentette a halálhírt, csak azért, mert pár nap múlva koncertjük volt, és akkor ez milyen jó hírverés… Menjenek a p*csába! Szikora Róbert is ott villogott, holott tíz éve nem beszéltek – mondta Oravecz a műsorban, ahol arra is kitért, hogy mikor és hol lesz a banda által szervezett emlékkoncert, s a fellépők nevét is megosztotta a hallgatósággal, holott korábban az IHM-et pont azzal vádolta, hogy Bernát halálhírével szerették volna népszerűsíteni következő koncertjüket.

A Blikk megkereste az Irigy Hónaljmirigy zenészét, Kabai Lászlót, aki felháborítónak tartja Oravecz állításait.

– Bernáttal tizenöt éves barátság fűzött össze bennünket, szomszédok voltunk itt, Solymáron, de Sipos Peti, a zenekar másik tagja gyerekkora ismerte őt, zenéltünk is együtt. Rendszeresen találkoztunk, meghívott a házába, és invitált a szűk körű ünneplésre is, amikor megkapta a Tabányi Mihály-díjat. A feleségemhez járt fodrászhoz, akivel szintén baráti viszonyban volt. Nem a sajtót hívtam fel, nem rohantam tévé stúdióba, semmi mást nem tettem, mint amikor megtudtam, hogy mi történt a saját oldalamra kitettem pár sort, majd a zenekar közösségi oldalán is írtam egy kis búcsúztató szöveget miután meghalt az egyik barátunk – kezdte lapunknak Kabai.

– Mélységesen sértő az énekes kijelentése. Harminc éve zenélünk, tizenegy teltházas aréna koncert van mögöttünk, felháborító a feltételezés is, hogy mi egy barátunk halálával hakniztunk, arról nem is beszélve, hogy szó sem volt arról, hogy mi akkoriban színpadra állnánk. Hogyan állíthatnak ilyet? Nem ismerem őket, sosem találkoztunk vagy beszéltünk, de kikérem magamnak és a zenekar nevében is, amit és amilyen szavakkal mondott rólunk. Meg sem fordult a fejemben az, hogy ha egy barátunktól elbúcsúzunk azzal bárkinek kárt okozunk, ezért ez az irgalmatlan ellenszenv nem esik jól. Bántó az egész helyzet, és nem fogom fel, hogy mi lehetett a motivációjuk – tette hozzá a zenész.

A Paddy and the Rats frontembere nemcsak az IHM zenekart, hanem Szikora Róbertet, az R-GO legendás zenészét is trágár jelzőkkel illette.

– Nekem nincs közösségi oldalam, az R-GO rajongói portálon emlékeztünk meg Bernátról, mivel három és fél évig zenéltünk együtt. Kötelességünk volt bejelenteni, és miért is vártunk volna ezzel a hírrel, amely ennyire szíven ütött minket? Gyászoljuk őt, teljesen érthetetlen a zenész kirohanása. Se nekem, se az Irigy Hónaljmirigynek nincs szüksége promóra. Nem kommentálnám az úriember szavait, azt gondolom, hogy mindenkit jellemez, hogy mit mond. Ha a szüleitől ért volna ilyen megjegyzés, akkor talán még el is gondolnék rajta, de Bernát mamája átölelt, és úgy sírt. A zenekart nem ismerem, de sok sikert kívánok nekik a jövőben – nyilatkozta Szikora.

Indirekt/Blikk