KezdőlapCímlapBotrány: kitoloncolják Ausztráliából Novak Djokovicot

Botrány: kitoloncolják Ausztráliából Novak Djokovicot

Hatalmas botrány a teniszvilágban! A köztudottan oltásellenes szerb teniszező, Novak Djokovic úgy utazott el Ausztráliába, hogy nem volt beoltva. Mivel a repülőtéren a sportoló nem tudta igazolni, hogy jogosan kapott orvosi mentességet, ezért az ottani hatóságok úgy döntöttek, kitoloncolják őt az országból.

A teniszcsillag ügyvédei fellebbeztek a döntés ellen, ezért Djokovic most egy ócska, lepukkant szállodában várja az ítéletet, ahol rendőrök őrzik.

A magyar teniszszakíró, Siklós Erik úgy gondolja, nem engedélyezik majd a szerb világsztárnak a maradást, azaz Djokovic nem írhat sporttörténelmet Ausztráliában, nem nyerheti meg 21. Grand Slam-címét.

Djokovic egyébként a reptéren az ausztrál hatóságoknak azt állította, azért nem oltatta be magát, mert engedélye van a mentességre, ám erről semmilyen dokumentumot nem tudott bemutatni – írja az Origo.

Scott Morrison ausztrál kormányfő ezt mondta Djokovic ügyével kapcsolatban: „Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, máris felülhet a hazafelé tartó gépre”.

Alekszandar Vucsics szerb államelnök kiállt sztársportolójuk mellett: „A hatóságaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb leállítsák a világ legjobb teniszezőjének zaklatását. Szerbia a nemzetközi jogot betartva harcol Novak Djokovicsért és az igazságért. Novak egyébként erős, de ezt mindannyian tudjuk!”

A hotel, ahol Djokovicot őrzik, karanténhotelnek minősül. A Park Hotelben 2021 októberében egyszer már kitört a koronavírus-járvány. A karantén mellett azonban olyan funkcióval is bír a szálloda, hogy itt őrzik azokat a migránsokat, akiket Ausztrália semmiképp sem akar beengedni az országba. Az épület harmadik és negyedik emeletén néhány héttel ezelőtt tűz ütött ki.

Indirekt/Blikk