2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Bűnügy Elfogatóparancsot adtak ki Marilyn Manson ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Marilyn Manson ellen

A zaklatási vádak mellett újabb ügy miatt kell felelnie a sátánista zenésznek. A rendőrség közlése szerint ezúttal nem szexuális jellegű támadásokról van szó, és a zenész régóta tudja, hogy körözés alatt áll, mégsem tett semmit, hogy tisztázza magát. Elfogatóparancs van érvényben Marilyn Manson ellen egy New Hampshire-i rendőrkapitányságon.

A gilfordi rendőrkapitányság kétrendbeli könnyű testi sértés miatt körözi Mansont, azaz Brian Warnert. A közlemény úgy fogalmaz, hogy a zenész és ügyvédje már egy ideje tud a körözésről, „mégsem tettek semmilyen erőfeszítést annak érdekében, hogy visszatérjen New Hampshire-be, és válaszoljon a vádakra”.

A hírt szemléző HammerWorld magazin bejegyzése szerint ráadásul egy 2019-es ügyről van szó, amikor Manson a gilfordi Bank of New Hampshire Pavilionban adott koncertet a „Hell Never Dies” turné keretében. Az erőszakos támadásokról felvétel is készült. A videós egy helyi cég alvállalkozójaként rögzítette a koncertet, és közvetlenül a színpadnál tartózkodott, amikor az állítólagos támadások történtek.

– Amikor a sértett mellett már egy szenátor is felszólal, akkor azt az ügyet illik komolyan venni – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy nem szexuális jellegű incidensről van szó. Korábban ugyanis több erre vonatkozó kérdést is kaptak a médiától a Manson ellen felhozott egyéb vádak miatt. Egyes szemtanúk szerint Manson le is köpte a videóst, aki rögzítette a támadásokat. Ha a zenészt elítélik a vádak alapján, akár egy évig terjedő börtönbüntetésre és 2000 dollárig terjedő pénzbírságra számíthat – írta az Index.