2021.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Belföld Győrfi Pál keményen beleszállt Zacher Gáborba

Győrfi Pál keményen beleszállt Zacher Gáborba

Közösségi oldalán reagált Győrfi Pál arra, amit Zacher Gábor mondott a karácsonyról.

Ahogy azt megírtuk, Zacher Gábor szerint idén el kell felejteni a karácsonyt, illetve sokkal jobban kellene figyelni arra, hogy betartsuk a szabályokat, amiket a járvány megfékezése miatt hoztak. A toxikológus erről az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt.

“Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony” – jelentette ki Zacher, hozzátéve: „Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be tulajdonképpen a szabályokat, mert azért látni ilyet”.

Zacher az interjú végén – amelyben a szabályok betartásának fontossága mellet az egészségügyi dolgozók munkájáról is beszélt – azt is elmondta, hogy szerinte a plázákat is be kellene zárni, amiről reményei szerint a mai kormányülésen meg is születik a döntés majd.

Úgy tűnik, sokakat érzékenyen érintett a karácsony esetleges “elmaradása”, bár nagy valószínűséggel Zacher sem arra akart kilyukadni, hogy teljesen felejtsük el,hanem, hogy most ne az ünnep körüli felhajtás legyen az első, hisz betartva a szabályokat ezzel emberéleteket menthetünk meg.

Győrfi Pál a közösségi oldalán reagált Zacher megjegyzésére, ami napközben végigsöpört a sajtón. Az Országos Mentőszolgálat Szóvivője szerint a toxikológus kijelentésével ellentétben szerinte soha nem volt ekkora értéke és tartalma a karácsonyi ünnepnek.

“NE felejtsük el a Karácsonyt!

Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének.

Ne felejtsük el, hanem készüljünk rá már most és tiszta szívvel. Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt.

Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani – írta a bejegyzésében Győrfi.

Indirekt/Blikk