2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Jövő héten lesz minden, mint a búcsúban: napsütés és felhőszakadás is

Jövő héten lesz minden, mint a búcsúban: napsütés és felhőszakadás is

Előfordulhatnak záporok még a jövő héten, de nem kell lemondanunk a napsütésről sem.

Hétfőn délen borult, északon erősen felhős lesz az ég. Délen többfelé, északon csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Estétől északnyugat felől aztán megkezdődik a felhőzet jelentős csökkenése. Az északi, északkeleti szél megélénkül. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet – a továbbra is csapadékos délen lesz a hűvösebb.

Kedd délelőtt még erősen felhős lesz az ég, de délután északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Záporok elszórtan (főleg északkeleten és délnyugaton fordulnak elő). Az ÉNy-i szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 11-16°C közötti értékeket mérhetünk délután.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, észak felől gyakori felhősödéssel. Elszórtan lehet zápor, az Északi-középhegység térségében már hózápor, vagy jégdara zápor is lehet. Élénk marad a légmozgás. A maximum 12˘C körül valószínű.

Csütörtökön és pénteken változóan felhős időre van kilátás legalább pár órás napsütéssel. Reggelente ködfoltok képződnek. Az északi szél végig élénk marad. Reggelente 3 (talajmenti fagyok lesznek!), délutánonként 13°C körül alakul a hőmérséklet.