2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Nem semmi: Mága Zoltán fiát felvették a világ leghíresebb zenei iskolájába

Nem semmi: Mága Zoltán fiát felvették a világ leghíresebb zenei iskolájába

Mága Zoltán büszkén tudatta a hírt követőivel, ami egyszerre tölti el mérhetetlen boldogsággal és némi atyai aggodalommal.

Mága Zoltán hatalmas boldogságéról adott hírt a Facebookon, ugyanis fiát felvették a világ legjobb zenei iskolájába, a new york-i, a Juilliard-ba.

A hegedűművész elárulta, hogy majdnem negyven éve édesapja aggódva és félve fogta a kezét, amikor elvitte őt az ország akkori legjobb zeneiskolájába, hogy a legjobb tanároktól tanulhasson, ő pedig félénk gyerekként állt az épület előtt.

– Ma, majdnem négy évtized elteltével hasonló helyzet állt elő. Ma én fogom a gyermekem kezét. Ugyanúgy aggódva, féltve, ahogy édesapám tette. Itt állok most a fiammal a világ egyik legjobb és legszínvonalasabb iskolája előtt, New Yorkban, a Juilliard épülte előtt. Egy olyan iskola, egy olyan egyetem előtt, ahová a világ legtehetségesebb gyermekei közül is nagyon kevés diákjának van lehetősége bekerülni. Magyarországról pedig még kevesebbnek – írta a művész meghatódva.

– A Juilliard School zenész- és színészképző egyetem a világ legjobb iskolája, ahol csak a tudás és a tehetség számít. Számos nemzetközi hegedűverseny győztese és díjazottjaként, hosszú felvételi vizsgák és felkészülések után a fiam, Zoli most fog belépni ebbe az intézménybe, hogy elinduljon egy olyan pályán, amire pici gyermekkora óta készült – tette hozzá Mága.

– Én pedig könnyes szemmel, kicsit féltve, de büszkén engedem el erre az útra, hogy beteljesíthesse az álmát, és az én álmomat is. Hogy valósággá váljon nem csak az amerikai, hanem a magyar álom is – vallotta be.

Indirekt/Blikk