2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Így van most a rákkal harcoló exatlonos

Így van most a rákkal harcoló exatlonos

Az Exatlon sztárja, Krizsa Timi nagyon nehéz időszakon ment át az elmúlt hónapokban: miután II. stádiumú rákbetegséget diagnosztizáltak nála, azonnali műtétre volt szüksége, ami után még kétszer kés alá feküdt. Elárulta, hogy van most.

Bár Krizsa Timi megtalálta az útját – Svájcba költözött, ahol személyi edzőként úgy érezte, nagyon szeretik és becsülik őt az emberek –, az élet hamar közbeszólt.

Mint ahogyan azt a Blikk is megírta, amikor sportoló néhány hete hazajött Magyarországra, megtudta, hogy rosszindulatú daganat található a szervezetében. Timi egy anyajegy miatt kereste fel az orvost, majd beigazolódott, amitől tartott: sürgősen el kellett távolítani az anyagjegyet, majd – további vizsgálatok miatt – be kellett feküdnie a kórházba, így sokkal hosszabbra nyúlt a magyarországi tartózkodása, mint ahogyan azt tervezte.

Miután átesett az első műtéten, még nem ért véget számára a rémálom: további két alkalommal is be kellett feküdnie a kórházba, majd a kiderült, hogy a a daganat áttétet képzett néhány környező nyirokcsomóban, így újabb sürgős operáción esett át.

– Három nyirokmirigyet távolítottak el a lágyrészből, illetve megint metszettek ki a combomon meglévő sebből is, ahonnan az anyajegyet eltávolították, mert a protokoll szerint meg kellett győződni arról, hogy a nyirokban nincsen áttét.

Most úgy nézek ki, mint aki egy cápával harcolt, de ez abszolút nem bánt, sőt, büszkén nézek a hegeimre, mert néhány napja megjött a szövettani eredmény, ami negatív lett

– mesélte el Timi a jó hírt a Borsnak, majd hozzátette, lelkileg nagyon megerősödött az elmúlt hetekben. – Harcos üzemmódban voltam több mint két hónapon keresztül, most a megkönnyebbülés áraszt el, viszont sokszor elérzékenyülök, mert eszembe jut, mennyire szerencsés vagyok és mérhetetlenül büszke magamra, amiért ezt így végigcsináltam”.

Még messze van a teljes gyógyulás, így egyelőre váratnak magukra az edzések, de Timi mindig megtesz annak érdekében, hogy mentálisan erős maradjon:

– Most pihennem kell és erősödni. Jelenleg még úgy sétálok, mint aki fékolajat ivott, időre van szükség, hogy a nyirokrendszer újra működjön. Egy hónap biztos kell, mire teljes mellbedobással tudok edzéseket tartani. Most próbálom a mindennapjaimban is hasznosítani azt a mentális erőt, amit kaptam, és minden reggel hálával ébredni. Persze, volt olyan nap, amikor megzuhantam, de nem engedhettem meg magamnak, hogy benneragadjak abban az állapotban – árulta el, majd hozzátette: amíg a pihenés ideje van, átgondolja a terveit a jövőre nézve, amelyek között gyerekeket tanítása is szerepel, ehhez pedig szeretné társalgási szinten elsajátítani a német nyelvet.

Timi megosztotta, hogy az elmúlt hetekben egy óriási félelmét küzdötte le, hiszen mindig félt a kórházaktól.

– Mivel remek csapat vett körbe, a szoba, ahol voltam, mindig jó kedvvel és nevetéssel teli volt, de azért legközelebb már csak kismamaként szeretnék kórházba menni – viccelődött az Exatlon sztárja.