2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Gyerekek is meghaltak a Kijev elleni újabb légitámadásban

Gyerekek is meghaltak a Kijev elleni újabb légitámadásban

Meghalt három ember, köztük két gyerek, miután csütörtök hajnalban újabb légitámadás érte Kijevet – közölte a város polgármestere reggel.

Májusban 17 alkalommal támadták meg az ukrán fővárost az oroszok, június 1-jén pedig tovább folytatták a város bombázását: kora reggel újabb drón- és rakétatámadást indítottak, a lehulló törmelékek lakóházakba és egy orvosi rendelőbe csapódtak.

A Desznyanszkij kerület három halottja között volt 2 gyermek (5-6 és 12-13 évesek) – közölte a város katonai igazgatása, rámutatva: a mai volt a legtöbb áldozatot követelt támadás az elmúlt hónapok során.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a hét elején egy nő épp az erkélyéről figyelte az akkori légitámadást, amikor becsapódott egy törmelék az épületbe. A tragédiában életét vesztette. Pünkösdhétfőn az ukrán fővárost nappal is megtámadták az oroszok. Szerdán az orosz erők három légitámadást hajtottak végre Herszon régió déli részén, valamint rakéta- és nehéztüzérségi csapásokat mértek a régió más részeire.

A történtek után a kijevi hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy maradjanak a kialakított menedékhelyeken, illetve más biztonságos helyen tartózkodjanak.

Az ukrán légvédelem egyre hatékonyabbá vált az orosz drónok és rakéták hatástalanításában, de egyes esetekben a keletkező törmelékek tüzet okoztak az épületekben és a környező területeken – írta a The Guardian.