2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Elmarad Elton John turnéja, műteni kell a világsztárt

Elmarad Elton John turnéja, műteni kell a világsztárt

Ez a turnéja eredetileg már 2020-ban elindult volna, de a zenész úgy véli, az egészsége a legfontosabb, ezért a lehető leghamarabb túl akar esni a műtéten, hogy minél gyorsabban újra koncertezhessen.

Instagram-oldalán jelentette be Sir Elton John, hogy kénytelen két évvel, 2023-ra halasztania a Farewell Yellow Brick Road című turnéjának idén őszre tervezett európai és brit fellépéseit.

– A nyári szabadságom végén csúnyán elestem, és azóta nagyon fáj a csípőm. Az intenzív speciális kezelés ellenére romlott az állapotom, és egyre nehezebben mozgok. Azt tanácsolták, hogy minél előbb legyek túl a műtéten, hogy teljesen felépüljek, biztosan ne legyenek hosszú távon következményei, és visszatérhessek – közölte a hatszoros Grammy- és kétszeres Oscar-díjas zeneszerző, aki idén még egyetlen fellépésre összeszedi magát, hiszen a Global Citizen Live adománygyűjtő koncertjén szeptember 25-én előad öt dalt, ám utána kés alá fekszik.

„Nem szeretném cserben hagyni a jótékonysági szervezetet, ezért a Global Citizen rendezvényen ott leszek. Öt dalt adok elő, ami azért más megterhelést nyújt fizikailag, mint egy egész estés, három órás koncert. Ezt követően megműtenek annak érdekében, hogy az év elején visszatérhessek New Orleansban” – írta a 74 éves legenda, akinek ugyan megszakad a szíve a rajongói miatt, hiszen ez a turnéja eredetileg már 2020-ban elindult volna, ám a koronavírus-világjárvány közbeszólt. Azonban az egészsége a legfontosabb, ezért a lehető leghamarabb túl akar esni a műtéten, hogy 2022 januárjában New Orleansben már ismét színpadra állhasson.

Indirekt/Blikk