2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap A szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinka még nem lőtte el az összes...

A szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinka még nem lőtte el az összes töltényét

Kiderült, tényleg a visszavonulás mellett döntött-e az Iron Lady.

Bár Hosszú Katinka korábban – emberfeletti teljesítményt nyújtva – három olimpiai bajnoki címet is szállított hazánknak, a tokiói ötkarikás játékokat nyújtott teljesítménye után – ahol egy ötödik és egy hetedik helyezést hozott – – sokan kijelentették, ideje lenne visszavonulnia az élsporttól.

Ugyan a sportoló korábban azt mondta, így nem fejezheti be a pályafutását, a kérdőjelek csak nem akartak eloszlani a témával kapcsolatban, egészen eddig. Az ügyben ugyanis most Sós Csaba szövetségi kapitány is megszólalt, aki elmondta, mit várhatunk Katinkától a jövőben.

„Mint valamennyi válogatott úszóval, Katinkával is szinte napi kapcsolatban vagyok. Magam is hallottam az uszodai hírmondók által terjesztett szenzációról, miszerint Katinka befejezi. Erről még nem beszéltem vele, pedig vagyunk olyan jó viszonyban, hogy tájékoztatna a dolgok állásáról. Mindamellett úgy gondolom, mi több meggyőződésem, hogy Katinka a megérdemelt vakációja után, heteken belül visszatér a medencébe. Tréningezi fog, majd versenyezni, hiszen még nem lőtte el az összes töltényét” – nyilatkozta a Borsnak a tréner, aki hozzátette:a következő 11 hónap versenyeiből kiderül, érdemes-e az úszónőnek kitartania Párizsig, vagy elég volt az emberfeletti melóból.