KezdőlapCímlapPénzbírság, szektorbezárás: keményen megbüntette a Fradit az UEFA a Slovan elleni meccs...

Pénzbírság, szektorbezárás: keményen megbüntette a Fradit az UEFA a Slovan elleni meccs miatt

Ahogy azt sejteni lehetett, az UEFA ne m hagyta szó és büntetés nélkül a ferencvárosi szurkolók viselkedését a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a Fradit 15 ezer euró bírsággal sújtotta, amiért a szurkolók rasszista megnyilvánulásokra ragadtatták magukat a szlovákok elleni meccsen. Emellett a soron következő UEFA-meccsen, vagyis a Qarabag elleni visszavágón köteles egy szektort üresen hagyni. Plusz büntetésként köteles molinókat kitenni a stadionban „#NoToRacism”-felirattal.

Nincs azonban még vége. Ugyancsak a rasszista megnyilvánulások miatt nem árulhat a klub a soron következő idegenbeli UEFA-meccsére jegyet a szurkolóknak – ezt a büntetést két évre felfüggesztették.

Emellett a klubot 50 ezer euró pénzbírsággal sújtották azért is, mert a stadion területén pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe a szurkolók.

És még egy kis aprópénz: 14 ezer eurós bírságot is kapott a klub, amiért a szurkolók a hivatalos közlekedési útvonalat több ponton is lezárták.