2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Belföld A háromgyerekes anyáknak is járhat majd az élethosszig tartó SZJA-mentesség

A háromgyerekes anyáknak is járhat majd az élethosszig tartó SZJA-mentesség

Egy, a magyar családokat érinti régi-új adócsomag terve is elhangzott Orbán Viktor szájából Dallasban, a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference) tartott tegnap esti beszéde során.

A magyar családpolitikát és egyúttal a magyar gazdaságot is érintő részlete is volt a konzervatív konferencián elhangzott kormányfői beszédnek.

Azért küzdünk, hogy kiterjesszük az élethosszig tartó szja-mentességet a háromgyerekes anyák számára is – fogalmazott a miniszterelnök. Erre a lépésre nem most tett erre először ígéretet a kormányfő, mivel 2020 elején már megemlítette ezt a tervét. Mivel jelenleg az szja-mentesség csak négy gyermek után jár az édesanyáknak, ez a kijelentés azt vetíti előre, hogy a Fidesz-kormány nem tette le korábbi ígéretéről, hogy ezt a határt egy gyerekkel lejjebb hozza.

A beszédben ez közvetlenül azután hangzott el, hogy a magyar kormányfő röviden összefoglalta és felsorolta a családokat támogató kormányzati lépéseket, majd a multik számára nagyon kedvező társasági adó alacsony mértéke miatt dicsérte a magyar modellt.