KezdőlapCímlapMilák Kristóf fantasztikus: megnyerte a 100 méter pillangót is az úszó-EB-n

Milák Kristóf fantasztikus: megnyerte a 100 méter pillangót is az úszó-EB-n

Milák Kristóf legyőzhetetlen pillangóúszásban. Az olaszországi Európa-bajnokságon tulajdonképpen hozta a papírformát, a férfi 100 méteres pillangó vasárnap esti döntőjében, 50.33 másodperces idővel lett aranyérmes.

A 200 méter pillangó tavalyi olimpiai bajnoka már megcsillogtatta páratlan tehetségét az Eb-n. Vasárnapig már egy arany- és egy ezüstérem volt a mérlege Rómában. Az idei kontinenstornán összesen hat számban, többek között gyorsúszásban is indul. Milák pénteken a 4×200-as gyorsváltóval szerzett aranyéremmel kezdett Rómában, szombaton pedig 100 méter gyorson bizonyította sokoldalúságát, második lett.

– Éreztem, hogy fel vagyok készülve, komolyan vettem ezt a számot is. David Popovici nevét még sokat fogjuk hallani, ő is olyan őrült zseni gyorson, mint én pillangón – mondta szombaton Milák, aki 47.47 másodperces idővel új országos csúcsot úszott, de nem ez volt a legfontosabb a számára. – A nemzetközi szint a lényeg, nem is nagyon érdekel az országos csúcs. A következő olimpián ebben a számban is indulni szeretnék.

Vasárnap jött aztán a pillangóúszás. A férfi 100 méteren egyértelműen ő volt a döntő favoritja, és nem is hagyott senkiben kétséget afelől, hogy ő a legjobb, a leggyorsabb ezen az Eb-n. Az esti fináléban 50.33 másodperces idővel, magabiztosan nyerte meg az aranyérmet Rómában. A döntő másik magyarja, Kós Hubert 51.33-as idővel, egyéni csúcsot úszva a negyedik helyen ért célba.