2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Címlap Kirúgták a Lyon brazil focistáját, mert sokat szellentett az öltözőben

Kirúgták a Lyon brazil focistáját, mert sokat szellentett az öltözőben

Kiderült, hogy gyerekes és gusztustalan csínytevése miatt kellett távoznia a brazil Marcelo Guedesnek az Olympique Lyontól.

A védőt tavaly augusztusban zárták ki a francia labdarúgócsapat első keretéből az Angers elleni sima, 3-0-s vereséget követően. Nem volt jó napja a lyoni védelem alapmberének sem, a 34 éves védő előbb a meccsen hibázott nagyot, majd az öltözőben haragította magára neveletlenségével a klubvezetést.

Marcelo az idegenbeli mérkőzésen öngólt vétett, hazaadni próbált, ám a labda a kilépő kapus mellett saját hálójába gurult. A sima vereséggel indult a lyoniak őszi lejtmenete, ezt szerette volna még melegében megakadályozni Leo Dubois csapatkapitány, aki a mérkőzés után beszédet intézett a csapathoz.

Ám Marcelo a motiváló szavak helyett a bélműködésével volt elfoglalva, nagyokat szellentve reagált a felszólalásra. A brazil elernyedt záróizmának következménye undorral töltötte el a kínosan kuncogó csapattagokat is, ám még ez sem váltott ki jólnevelt reakciót a védőből, aki hangosan kinevette az elhúzódó csapattársakat.

Nem nevetett viszont a klubvezetés. Az akkor még lyoni sportigazgatóként tevékenykedő egykori kiváló szabadrúgáslövő, Juninho még aznap száműzte a keretből honfitársát. Marcelo ősszel már csak a cserecsapatban kapott helyet, januárban szerződést bontottak vele, tavasszal pedig már a Bordeaux öltözői hangulatát színesítette.

De nemcsak a szellentés, a botrányos eset nyilvánosságra kerülése is vihart kavart. A közel egy éve történtek hírenek elterjedése előcsalogatta a főszereplőket, Juninho a Twitteren reagált:

„Látod, megmondtam! Egy védőnek hangosan, hosszan és büdösen kell fingania! A tiéd csak hangos volt. Vagyis nem volt elég jó” – jegyezte meg sírva nevető hangulatjelekkel az egykori sportigazgató.

Erre reagált Marcelo, aki mindent tagad. A hangokat és a szagokat is.

„Hosszú idő után térek vissza a Twitterre, hogy cáfoljam a L’Equipe találgatásait. Az újságírás ma itt tart” – írta a brazil.

Akár megörtént az ízléstelen eset, akár nem, Marcelo számára a 3-0-s vereség után alaposan megváltozott a lyoni széljárás…