KezdőlapCímlapFélelmetes csatársorral érkeznek a szerbek a Puskás Arénába

Félelmetes csatársorral érkeznek a szerbek a Puskás Arénába

Félelmetes csatársorral érkezik a szerb labdarúgó-válogatott a mieink elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésre. A vendégek keretének tagja Dusan Vlahovics, akit a Juventus a télen 81,6 millió euróért (30,5 milliárd Ft) szerződtetett a Fiorentinától, valamint Luka Jovics, akiért 2019-ben a spanyol Real Madrid fizetett 63 millió eurót (23,6 milliárd Ft) a német Eintracht Frankfurtnak. A magyar védőkre tehát komoly erőpróba vár az év első válogatott fellépésén.

Különösen a 22 éves Vlahovics van kirobbanó formában, 21 találattal holtversenyben vezeti az olasz góllövőlistát. A 24 esztendős Jovics Madridban nem számít alapembernek, a szezonban egy találata van csupán – a válogatottban nyilván bizonyítani akar.

A szerb keretet összesen 338,2 millió euróra (126,7 milliárd Ft) taksálja a mértékadó Transfermarkt szakportál, míg a mieinkét 106,1 millió euróra (39,7 milliárd Ft), vagyis nagyjából harmadannyira. Vlahovics egymaga 85 millió eurót ér (31,8 milliárd Ft), míg a magyar együttesből Szoboszlai Dominikot tartják a legtöbbre, 28 millió euróra (10,4 milliárd Ft).

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány a csapatára az elmúlt időszakban jellemző modern, közönségszórakoztató játékot szeretné viszont látni.

– Győzni mindig jó, de márciusban elsősorban nem az eredmények érdekelnek. A legfontosabb számomra az attitűd, a képesség, hogy kontrolláljuk a játékot és megvalósítsuk a pályán, amit elterveztünk – fogalmazott.

Indirekt/Blikk