KezdőlapCímlapÓvónő lett az Amerikába menekülő, Jászai Mari-díjas színésznőből

Óvónő lett az Amerikába menekülő, Jászai Mari-díjas színésznőből

Új életet kezdett az Egyesült Államokban Szász János rendező felesége, Bognár Gyöngyvér, a Kecskeméti Katona József Színház volt művésze.

A családjuk közel négy évvel ezelőtt, hirtelen távozott Magyarországról. Szász János korábban a bangladesi sziámi ikrekről készült dokumentumfilmje miatt került a címlapokra, ugyanis akkor, 2021-ben a produkció miatt házkutatást tartottak nála a rendőrök. Fél évvel később a rendező úgy döntött, a jobb jövő reményében a feleségével és két fiával Washingtonba költözik – írta a Blikk.

„Eredetileg takarítani jelentkeztem …. fel sem merült bennem, hogy óvónőként teljes állást kaphatok. Nincs is meg a képesítésem és nem is beszélek jól angolul. De…. a gyerekeket egyáltalán nem zavarja, szívesen elmagyarázzák és rendkívül befogadók” – meséli a volt színésznő a beilleszkedéséről.

Elmondta az is, hogy eleinte sokan próbálták erősíteni benne, hogy vállaljon kisebb szerepeket, hiszen 30 éves pálya áll mögötte, de ő a családra és a gyerekeire tekintettel másként gondolta,. „Összekapaszkodtunk a nehézségekben, ezért helyeztem hangsúlyt az együtt eltöltött időre. Óvónőként minden este, minden ünnepnap itthon vagyok a gyerekeimmel és a férjemmel.”

A férje, Szász János eleinte ételt szállított ki Amerikában, ám aztán jött a siker. Lehetőséget kapott, hogy megrendezze az Angyalok Amerikában című sikerdarabot. A rendezését 12 kategóriában jelölték egy fontos szakmai díjátadón.