KezdőlapCímlapEgy öngóllal kaptunk a szerbektől

Egy öngóllal kaptunk a szerbektől

Egy világbajnoki résztvevővel, Szerbiával kezdte meg a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott a felkészülést a nyáron kezdődő Nemzetek Ligájára, ahol majd június 4-én majd Anglia lesz az ellenfél a Puskás Stadionban. Végül a szerbek egy buta öngóllal nyerték meg a meccset.

Harcosan kezdte a meccse a magyar csapat, aztán a félidő felétől már a szerbek birtokolták többet a labdát. A magyar csapat rúghatta az első szögletet, majd Sallai kiváló beadása után, Szalai Ádám fejesét védte bravúrral Vanja Milinkovics-Szavics kapus. Aztán a szerbek lőttek először gólt, de szerencsére ezt már korábban lefújta a játékvezető.

A 35. percben ismét túljutott a labda a magyar gólvonalon. Mitrovic egy szöglet után a felső lécre bombázta – Gulácsi közreműködésével – a labdát. Nagy Zsolt olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy Fiola már bentről tudta kihúzni. Mivel a meccsen volt VAR, ezért sokáig a kezezést, de magát a gól tényét is vizsgálták. Végül megadták a gólt.

Az első félidő utolsó perceiben is akadt még izgalom. A 41. percben Sallai alakítása után megint Szalai Ádám következett, de lövése keresztbe elment. Majd egy perccel később. A fiatalabbik Milinkovics-Szavics, Szergej szabadrúgása csak alig került el Gulácsi Péter kapuját.

A második félidő elején főleg a tömeges cseréket lehetett feljegyezni. Bár többet jött a magyar csapat előre, kapura nemigen volt veszélyes

Bár nem nagyon volt benne a meccsben a gól, megint majdnem egy öngólt vétettünk. Ebből is VAR-döntés lett, volt kezezés, visszahúzás is a magyar 16-oson belül. Végül megúsztuk, mondjuk úgy, a bíró most nagyon nagyvonalú volt és nem ítélt büntetőt.

Két újoncot is avattunk, a paksi Ádám Martin és az angol másodosztályban futballozó Callum Styles állt be a pályára. Styles nagymamája magyar, így kerülhetett be Rossi válogatottjába.

A 78. percben Sallainak volt még egy hatalmas bombája, de mellé ment. A végén mindent elkövetett a magyar válogatott, így aztán többször nyílt ki a védelem, de szerencsére a szerbek ekkor már pontatlanok voltak.

Az utolsó másodpercben egyenlíthettünk volna, Schäfer rohant végig a pályán, a végén a kapufát találta el. A kipattanó Szoboszlai elé került, aki tíz méterről, az üres kapuval szemben mellé belsőzte a kihagyhatatlan helyzetet. Így vereséggel nyitottuk a felkészülést.