KezdőlapBelföldElítélték a Deák téri késelős gyilkosokat - ennyi időre kell rácsok mögé...

Elítélték a Deák téri késelős gyilkosokat – ennyi időre kell rácsok mögé menniük

Csaknem négy évvel az országos felháborodást kiváltó Deák téri késelés után ítéletet hirdettek a szörnyű kettős gyilkosság ügyében. A kegyetlen trió két jó baráttal, az akkor 16 éves Martinovics Lászlóval és a 20 esztendős Khéli Gergellyel balhézott össze, majd szúrták és verték őket halálra a főváros központjában 2020 májusában.

Egy kilenc centis késsel a 18. születésnapját éppen aznap ünneplő Cs. Krisztián kétszer a hátán, kétszer pedig a mellkasán szúrta meg a 16 éves Lászlót. Miután összeesett, J. Marcell a szúrásoktól magatehetetlenül fekvő, haldokló, de még eszméleténél lévő fiatalembert többször fejen rúgta. Az ikertestvére, J. Dániel közben mellette állt és támogatta. A késelő ezután dulakodni kezdett Gergellyel, akit összesen négyszer szúrt meg, egyszer pedig nekifutásból meg is rúgott. Az ügyben további három embert is bíróság elé állítottak, akiket garázdaság, illetve rablás miatt már elítéltek.

A Fővárosi Törvényszéken hétfőn reggel első fokon Cs. Krisztiánt emberölésért, rablásért és testi sértés kísérletéért 25 év fegyházra, J. Marcellt testi sértés kísérletéért és rablásért 7 év 6 hónap fegyházra, J. Dánielt pedig testi sértés kísérletéért és rablásért 5 év fegyházra ítélték. Jó magaviselet mellett a büntetésük kétharmadának letöltése után szabadulhatnak feltételesen.

A gyilkosságok után példátlan összefogás indult a hazai futballszurkolók körében, az áldozatok ugyanis fanatikus drukkerek voltak. A gyilkosság helyszínén több ezer szimpatizáns tüntetett értük.

Gergely imádott élni, a halála előtt tele volt tervekkel, sőt, már a gyűrűt is megvette, amivel el akarta jegyezni a párját. Az ügyben az akkor 17 éves öccsét is megvádolták a verekedésben való részvételéért, pedig őt egy ütése után szinte azonnal leterítették. László a halála előtt néhány héttel veszítette el imádott édesanyját, az apukája pedig már évekkel azelőtt meghalt. A késelés idején a nagymamája, Babi néni nevelte a 12 éves húgával együtt.