2021.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Börtönbe kell vonulnia a Bayern München sztárjának

Börtönbe kell vonulnia a Bayern München sztárjának

A Bayern München és a francia válogatott védőjét, Lucas Hernándezt villámcsapásként érhette, amikor a madridi Barajas reptéren letartóztatták. Az eset még 2017 nyarán történt, éppen akkor, amikor a feleségével tért vissza Spanyolországba a nászútjáról.

A rendőri intézkedés oka egy korábbi távoltartási végzés volt, amit megszegett. Ezt néhány hónappal korábban rendelték el, miután tettlegességig fajult egy vita közte és az akkor még csak barátnője, Amelia Ossa Llorente között. A hölgyet az incidens után kisebb sérülésekkel kórházba is kellett szállítani. Hernández akkor még az Atlético Madrid játékosa volt.

A nőverés után a világbajnok futballistát és barátnőjét egyaránt 31 napnyi közmunkára ítélték. A pár kibékült, sőt, össze is házasodott, elfelejtve a korábbi konfliktusát. A spanyol hatóság azonban nem felejtett, s amikor kiszúrták őket a repülőtéren, jött az őrizetbe vétel. A közmunkát ugyanis egyikük sem teljesítette, az pedig nem mentesítette Hernándezt a büntetés alól, hogy rendezte a konfliktust a barátnőjével.

A házaspár élete azóta is csupa hullámvölgy: előbb megszületett a fiuk, Martin, majd 2019 márciusában újra szakítottak.

„Egy anya mindig két dologra gondolkol, magára és a fiára. Csak te és én, kicsim.” – jelezte Amelia a közösségi oldalán a szakítást.

Ám azóta újra együtt vannak, de a legnagyobb próbatétel alighanem most következik számukra: a bíróság a korábbi ügy miatt fél év letöltendő börtönre ítélte a focistát.

Aurora Arrebola del Valle, az igazságügyi hivatal ügyvédje az AS című spanyol lapnak elmondta, Hernándeznek jövő kedden, október 19-én kell megjelennie a madridi bíróságon, azután pedig 10 napja lesz arra, hogy börtönbe vonuljon. Azt ő választhatja meg, hogy melyik fegyintézetben akarja letölteni a büntetését. Az ítélet azonban egyelőre nem jogerős, a Bayern-sztár jogászai fellebbeztek.

Így elméletileg szerdán még játszhat a védő a Bajnokok Ligájában a portugál Benfica ellen, de utána fél év börtön vár rá, ha a jövő héten nem születik más ítélet.