KezdőlapCímlapFájdalmas vallomás: amputálni kellett Dömsödi Gábor feleségének a karját

Fájdalmas vallomás: amputálni kellett Dömsödi Gábor feleségének a karját

Nemcsak fojtogató anyagi gondokkal, de egy családi drámával is meg kell küzdenie Dömsödi Gábornak.

Az egykori tévésnek mindössze havi hatvanezer forint a keresete, de ennél súlyosabb lelki teher, hogy a felesége, Krisztina nagybeteg. Ezt az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban osztotta meg kollégájával, majd lapunknak is nyilatkozott.

– Sem a feleségem, sem én nem szeretek erről beszélni. A műsor felvétele előtt megbeszéltem Krisztával, mennyit mondhatok el, és csak annyi információt osztottam meg ebben a témában. Azért árultam el még ennyit is, mert Péterrel különleges a kapcsolatunk, rendszeresen érdeklődött a feleségem állapotáról, végig naprakészen nyomon követte a kezeléseket. Sok megpróbáltatás ért minket, én is túl vagyok egy infarktuson, de még élünk. Ez a történet nagyon sok tanulságot hordoz magában arról, milyen fontos a megelőzés, és hogy rögtön el kell menni orvoshoz, de a mostani egészségügyi helyzettel kapcsolatban is – mondta a Blikknek Dömsödi.

– Azt tudni kell, hogy a feleségem beteg, amputálták a fél karját. Azért az nem egy szokványos történet, hogy egy fiatal, életerős, szép nőnek amputálják az egyik karját. És ez nem úgy van, hogy egyik pillanatról a másikra jön, ez évek szenvedése. Nekem nincs most éppen munkám, nem is lesz, nyugdíjas leszek, de amikor leülünk beszélgetni, arra jutunk, hogy nekünk nagyon jó életünk volt – mesélte elképesztő lelkierőről tanúskodva Dömsödi Gábor a Life TV-n a ma este 22 órától látható műsor felvételén.

Az egykori tévés arról is beszélt a műsorban, hogy felesége a kezelések mellett is dolgozik, ráadásul szinte mindenüket pénzzé tették, hogy anyagi biztonságban tudják magukat.

– Dolgozik napi nagyon sok órát, illetve kezelésekre jár. Reméljük, ettől javul majd az állapota, nem pedig csak szinten marad.

Hajdú rákérdezett, hogy a betegsége ellenére a felesége tartja-e el Dömsödit, aki erre igennel felelt.

– Arra van szüksége, hogy dolgozhasson, hogy lefoglalja a munka. Hogy hasznosnak érezhesse magát. (…) Azért még maradt annyi tartalékunk, amennyi biztosítja, hogy megélünk, de már nagyon sok nincs, a nyugdíjig kihúzzuk. Eladtuk a maradék telkeinket, eladtuk a mellettünk lévő házat, ami a miénk volt, ebből kihúzzuk, amíg nyugdíjas leszek – magyarázta Dömsödi, aki azt reméli, azután már könnyebben boldogulnak, mivel a nyugdíja magasabb lesz, mint a jelenlegi bevétele.

Dömsödi Gábor feleségének kálváriája 2014-ben kezdődött, amikor egy műhiba miatt ki kellett operálni az egyik veséjét.

– Ez két különböző történet, mert 2014 környékén kivették a fél veséjét egy korábbi, nagyon drága intézményben végzett műhiba miatt. Elvittük egy magánkórházba, ahol elrontották. Azt hittük, nagyon kell rá vigyázni, és az lesz a fő problémánk, hogy nem síelhet, nem lovagolhat, nem korcsolyázhat. Majd jött a rák és ez az amputáció.

Mint kiderült, ezzel csak a daganatos betegség agresszív terjedését sikerült meggátolni, de az asszony továbbra is küzd a kórral.

– Fantasztikus, amit ő és a gyerekeink produkálnak, meg a környezetünk, a barátaink – tette hozzá Dömsödi, akin látszott, hogy nagyon nehezen beszél az őket ért megpróbáltatásokról.

Dömsödi Gábor és Hajdú Péter sokáig dolgoztak együtt, közösen vezették a Névshowr című műsort. Kapcsolatuk azonban megromlott, Dömsödi könyvet is írt Hajdúról, ami miatt a tévés évekig nem állt szóba egykori kollégájával. Mostanra azonban rendeződött a viszonyuk.

– Péterrel ha nem is barátok, de haverok vagyunk, tudunk egymásról, rendszeresen beszélünk. Ez egy nagyon régi kapcsolat, ami nem válik semmivé. Ma már én is érdeklődöm az ő dolgai iránt, ő is rendszeresen érdeklődik nálam – mesélt a Blikknek kettejük viszonyáról Dömsödi.

Indirekt/Blikk