KezdőlapCímlapBoglárka 15 esztendősen öngyilkos akart lenni, most aranyesélyesként utazott a paralimpiára

Boglárka 15 esztendősen öngyilkos akart lenni, most aranyesélyesként utazott a paralimpiára

Madarászné Mező Boglárka ma már tele van életenergiával, mindenáron szeretné beteljesíteni az álmát. Az a célja, hogy kerekesszékes vívásban aranyérmet nyerjen a tokiói paralimpián. Erre minden esélye megvan, hiszen kard- és tőr egyéniben is az esélyesek között tartják számon.

Sajnos az élethez való szemlélete nem mindig volt annyira pozitív, mint manapság. Korábban megjárta a poklot. Tizenöt esztendősen úgy érezte, ez a világ nem neki való, a hétköznapi gondok mély letargiába taszították. A csalódottság és a kilátástalanság teljesen eluralkodott rajta, s egészen odáig jutott, hogy öngyilkossági kísérletet hajtson végre.

Biztosra akart menni, ezért magas épületről vetette magát a mélybe. A csodával határos módon azonban nem veszítette el az életét. Persze így sem úszta meg olcsón a 19 évvel ezelőtt történteket: két csigolyája eltört, aminek a következtében a jobb lába lebénult, és a fiatal, testileg erős lány kerekesszékbe kényszerült.

– Lelkileg megerősítettek a történtek. Nem szeretek visszagondolni a múltra, de biztos, hogy azóta bármit is akarok elérni az életben, óriási erőt ad, hogy túljutottam a nehézségeken – mesélte Mező Boglárka a Blikknek. – Csak előre tekintek, motivált vagyok, feladatokat és komoly terveket tűzök ki magam elé. Most például az a célom, hogy jól teljesítsek Tokióban. Álomszerű lenne, ha sikerülne győznöm. Mindent elkövetek, hogy ez összejöjjön.

Boglárka a kis híján tragikus esetet követően minden idejét a tanulásnak szentelte. Debrecenben végezte el a jogi egyetemet. Jelenleg a Budapesti Rendőr-főkapitányságon dolgozik, az Általános Jogi és Perképviseleti Főosztály csapatát erősíti.

– Szuper kollégákkal dolgozhatok együtt, akik nagyon szurkolnak, hogy sikerüljön jól szerepelnem Tokióban – mondta Mező Boglárka, aki 2012-ben ismerkedett meg a vívással. – A 2016-os riói paralimpiára még nem sikerült kijutnom. Amikor összejött a tokiói kvalifikáció, el sem akartam hinni, leírhatatlan érzés lett rajtam úrrá.

Pályafutása során már több vb-érmet szerzett: egy arannyal, két ezüsttel és három bronzzal büszkélkedhet.

Indirekt/Blikk