KezdőlapBelföldBrutális a várakozási idő Röszkénél: pedig csak belépésre lehet használni

Brutális a várakozási idő Röszkénél: pedig csak belépésre lehet használni

A várakozási idő csökkentése érdekében szombaton 14 órától csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet – közölte a rendőrség a honlapján.

A kilépésre jelentkezők a röszkei autópálya határátkelőhelyet vehetik igénybe. A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyeken. Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán három-, a kilépőn kétórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk. A közúti átkelő belépő oldalán kétórás a sor.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol a Szerbiából érkezőknek kettő, az oda tartóknak egy órát kell várakozniuk.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, amelyek 7-től 19 óráig fogadják az utasokat.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.