2021.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Sokkoló videó: autó hajtott a karácsonyi felvonulásba, rengetegen megsérültek

Sokkoló videó: autó hajtott a karácsonyi felvonulásba, rengetegen megsérültek

„Ahogy az épületek között sétáltunk, (…) láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk, majd az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát.”

Személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az USA-beli Wisconsin állami Waukesha városában, több mint húszan megsérültek – közölte a helyi polgármester és a rendőrség.

A CBS amerikai hírtelevízió regionális adója, a Channel 58 úgy tudja, legalább egy ember életét vesztette a tömeges gázolásban.

Shawn Reilly polgármester a WITI hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy tudomása szerint már elhárult a veszély.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy rendőrségi művelet van folyamatban, s felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost. Dan Thompson rendőrfőnök elmondta, hogy azonosítottak egy gyanúsítottat az ügyben, de egyéb részletet nem említett. A rendőrfőnök hangsúlyozta, egyelőre nem lehet tudni, hogy az incidens terrorcselekménynek minősül-e. A történtek hátterét egyelőre homály fedi, így az a kérdés sem tisztázott, hogy az autót szándékosan vezették-e a tömegbe.

A tűzoltóság arról számolt be, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani.

Nem sokkal korábban a Milwaukee Journal Sentinel című amerikai lap számolt be a történtekről. A Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy lövések is eldördültek.

A közösségi médiában megjelent felvételek szerint egy piros színű utcai terepjáró hajtott hátulról a felvonulóknak. Egy másik videón a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő járműre.

Ahogy az épületek között sétáltunk, (…) láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk és az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát – mondta Angelito Tenorio, a közeli West Allis egyik városi tanácstagja. Hozzátette: az elgázoltak között gyermekek is voltak.

A Twitteren több felvételen is látható volt, hogy a rendőrség és a mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Az incidens a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukesha városában történt helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt.

Indirekt/Blikk