2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Címlap Nagy bajban a spanyolok: Lengyelországot sem tudták legyőzni a labdarúgó EB-n

Nagy bajban a spanyolok: Lengyelországot sem tudták legyőzni a labdarúgó EB-n

Spanyolország elég nagy bajban volt a svédek elleni 0-0 után. Nem kellett különösebb jóstehetség, de a spanyoloknak a lengyeleket muszáj volt legyőzni, nem csak a továbbjutás miatt. A közvélemény is egyre hangosabban fordult Luis Enrique csapat ellen.

Jól is indult a meccs, hiszen a spanyolok kezdtek jobban. A 25. percben Alvaro Morata lőtte a vezető gólt. Aztán a hazaiak nem tudtak kihasználni a fölényüket. Olyannyira, hogy a lengyel a 43. percben majdnem egyenlítettek is. Swiderski 19 méterről találta el a lécet.

A spanyolok passzolgattak a lengyelek viszont gólt lőttek a második félidő elején. Lewandowski csak gólt szerzett az Eb-n is. Bár videózták egy darabig, de megadták, nem volt szabálytalan, ahogy Laportét lökte a gól előtt.

Négy perccel később, az 58. percben megint a spanyoloknál lehetett volna az előny, de a megítélt büntetőt Gerard Moreno a kapufára lőtte. A spanyolok innentől kezdve rohanásba kezdtek a győztes gól megszerzéséért. Ferran Torres előtt alakult ki ziccer, de nagy helyzetből mellé fejelte.

A 81. percben Morata addig vacakolt, míg szerelték, pedig hat méterre volt a lengyel kaputól. A sevillai közönség már füttykoncerttel jutalmazta ezt is, ahogy a második félidő közepétől sok-sok akció végét.

Öt percet kaptak még a spanyolok, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Két hazai meccs után nyeretlenül, két ponttal állnak az E csoport harmadik helyén. A szlovákok ellen fejezik be. Ki-ki meccs lesz, akár még ki is eshetnek. A lengyelek majd a csoportot négy ponttal vezető svédek ellen fejezik be a csoportkört. Itt még bármi előfordulhat.

Indirekt/Blikk