2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Belföld Mindenki meneküljön árnyékba: percek alatt leéghetünk ma a napon

Mindenki meneküljön árnyékba: percek alatt leéghetünk ma a napon

Ma is tikkasztó melegre számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb közleménye szerint. A mai időjárás előrejelzés szerint a hét utolsó napján azonban az esti órákban néhány helyen zivatarra is számíthatunk az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet miatt.

Mai időjárás: sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. A helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből kialakulhat záporeső, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. Szombaton főleg az Alföldön kísérhetik élénk lökések az északkeleti szelet, vasárnap a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között alakul, a vízpartokon és a belvárosokban lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 35 fok között várható.

A hőség miatt Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú riasztást adtak ki, Nógrád, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéken kívül pedig az ország többi részén elsőfokú riasztás lesz érvényben vasárnap.