2022.08.15
Mária
Kezdőlap Címlap Nagy a baj: Brazíliától is kikapott a magyar női kézilabda-válogatott az olimpián

Nagy a baj: Brazíliától is kikapott a magyar női kézilabda-válogatott az olimpián

A magyar női kézilabda-válogatott 33-27-es vereséget szenvedett Brazíliától a Tokióban zajló olimpiai játékok második fordulójában. Ezzel Elek Gábor csapata két meccs után nulla ponttal áll.

Jól kezdtek a mieink, az első gólt Klujber Katrin heteséből értük el, majd a 4. percben már 4-1 volt ide. Aztán a 10. percben a brazilok 5-4-nél vették át a vezetést, amit nem is engedtek ki a kezükből a meccs végéig. Az első félidő vége előtt már hat gól is volt a különbség, a szünetre 17-11-es előnnyel mentek a csapatok.

Nem elég, hogy a hétfői edzésen Kovacsics Anikó megsérült, számára véget is ért az olimpia, Schatzl Nadine sem tudta folytatni. Küzdöttek a mieink, de a 6-7 gólos különbségen nem tudtak faragni. Ezúttal sem védekezésben, sem pedig támadásban nem tudtunk maradandót alkotni, így végül 33-27-es vereséget szenvedtünk.

A magyar válogatottból Schatzl volt a legeredményesebb 7 góljával, Szöllősi-Zácsik Szandra, Lukács Viktória és Tomori Zsuzsanna 4-4 gólig jutott. A magyar válogatott még a svédekkel, az oroszokkal, valamint Spanyolországgal játszik az olimpián. A csoportból négy csapat jut majd tovább.

– Nagyon szégyellem magam – kezdte az értékelését Elek Gábor. – Tizennégy átlövés és nyolc betörés kapott góllal nem lehet a továbbjutás szempontjából csoportrangadónak kezelt mérkőzést megvívni. Nagyon sok negatívum volt ebben a mai találkozóban. Edzésen sokat beszélünk bizonyos szarvashibákról, amiket nem szabad elkövetni, és amikor ezek előjönnek, nyilvánvaló, hogy ezek nem a koncentráció legbiztosabb jelei. A hibákat ma terítetten raktuk fel a pályára. Hozzátette: egyelőre tanácstalan, nem tudja, mi volt a gyenge teljesítmény oka.

– Egyelőre tanácstalan vagyok, nem tudom mi volt a gyenge teljesítmény oka. Azt nyilvánvalóan nem lehet feltételezni a játékosokról, hogy nem akarnak, ezt tegyük is félre. De hogy mitől van bennük ez a gát, az jó kérdés. A kudarc persze, közös, az enyém is, a szakmai stábé is. Az biztos, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutást illetően, vagy talán még annál is nehezebbe.

Bíró Blanka szerint hiányzott a feszesség a védekezésükből, főleg középen nagyon szétszedték őket a brazilok, és támadásban is nagyon sok volt a hiba. Annak kapcsán, hogy a csapatkapitány, a hétfőn vállsérülést szenvedett Kovacsics Anikó kiválása mennyire viselte meg a csapatot, a kapus ezt mondta:

– Tegnap edzésen, amikor láttuk a sérülését, akkor mindenki nagyon megijedt, de tudtuk jól, hogy nem segít nekünk, ha most ezen sokat agyalunk. Erre nem lehet fogni a mai vereséget, hiszen végig itt volt velünk, az öltözőben is sokat segített. Úgy gondolom, a pályán kellett volna sokkal, de sokkal többet nyújtanunk ezen a mérkőzésen.”

Indirekt/Blikk