2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Lecsapott az adóhatóság Doszpot Péter cégére, több mint 300 milliót zároltak

Lecsapott az adóhatóság Doszpot Péter cégére, több mint 300 milliót zároltak

Nem az egykori sztárzsaru vállalata követett el szabálysértést, hanem az a cég, amellyel együttműködtek. 

Csaknem 323 millió forintnyi összeget zárolt a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az egykori budapesti sztárnyomozó, a gyilkossági ügyek megoldásában jártas Doszpot Péter egyik vállalkozásának a számláján – írta a Blikk.

Az exrendőr azt mondta, nem követtek el jogsértést, egy másik cég ellen indult büntetőeljárás során, üzleti partnerként kerültek képbe.

A Blikk információi szerint is ez történhetett: az inkasszót a NAV határozata alapján azért kapta a cég, mert egy költségvetési csalás gyanúja miatt indított ügyben felmerült a cég neve, a büntetőügyben keletkezett kár miatti vagyonbiztosítás érdekében rendelték el a zár alá vételt. A zár alá vett ingó- és ingatlanvagyon az eljárás végéig nem idegeníthető el, nem használható fel, a jogerős ítélet után viszont a cég visszakaphatja azt.

Nincs titkolni valónk, nincs rejtegetni valónk, sajnos a gazdasági élet ilyen, ha valahol van valami gikszer, akkor előfordulhatnak ilyen kellemetlenségek. 

Nem kerültünk csődhelyzetbe, nem vesztette el a hitelét a vállalkozás, a vizsgálat végén feloldják a zárlatot. Addig sem költjük a pénzt, minden rosszban van valami jó. Ahogy a rendőri munkám során, a vállalkozásaimnál is a törvényesség, a tisztesség az első, ez eddig is így volt, ezután is így lesz” – mondta Doszpot Péter a lapnak.