KezdőlapBelföldEz az igazi meglepetés! Fordult a kocka, már Vitézy áll jobban Karácsony...

Ez az igazi meglepetés! Fordult a kocka, már Vitézy áll jobban Karácsony ellen a Budapestért folyó csatában

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján Vitézy Dávidra a budapesti szavazók 52 százaléka, míg Karácsony Gergelyre a fővárosiak mindössze 45 százaléka szavazna.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépését követően többen vélik úgy, hogy Karácsony Gergely vasárnap veszíteni fog (46 százalék), mint akik szerint meg fogja nyerni (42 százalék) a választást. Ráadásul a visszalépéssel három szereplőre szűkült a jelöltek köre.

A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy az átalakult versenyben ki lehet a legnagyobb esélyese a vasárnapi választásnak. A budapestiek abszolút többsége (52 százalék) Vitézy Dávidra, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért civil szervezet közös jelöltjére szavazna.

A jelenlegi főpolgármesterre, Karácsony Gergelyre a fővárosi szavazók mindössze 45 százaléka adná szavazatát. Ezek alapján úgy tűnik Vitézy Dávidnak sikerült Karácsony Gergely 2019-es 51 százalékos támogatói köréből is megszólítania szavazókat. Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje esélytelen kihívóként legfeljebb 3 százalékos szimpatizánsi körrel rendelkezik.