KezdőlapCímlapHihetetlen, de igaz! Újra hozzánk járnak tankolni a szomszédos országokból

Hihetetlen, de igaz! Újra hozzánk járnak tankolni a szomszédos országokból

A benzin 16, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a régió többi államában.

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 594 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a régiós átlagértéknél. A szomszédos országokban az átlagár 610 forint volt, a magyar ár 2,6 százalékkal, azaz 16 forinttal volt alacsonyabb.

A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 601 forint volt, ami 10 forinttal, 1,7 százalékkal haladta meg a régiós 591 forintos átlagárat. A szomszédos országokban 603 forint volt a dízel átlagára, a magyar adat 0,3 százalékkal, azaz 2 forinttal volt ennél alacsonyabb – közölte kísérleti statisztikája alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 95-ös benzin magyarországi átlagára 7 forinttal csökkent az előző heti adathoz képest. A régiós átlagár és a szomszédos országokban megfigyelt átlagáregyformán, 5 forinttal nőtt. A gázolaj magyarországi átlagára nem változott az előző héthez képest. A régiós átlagár 6 forinttal, a szomszédos országokban megfigyelt ár pedig 7 forinttal növekedett.

A KSH közölte: a legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára. Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a benzin ára, 7 forinttal.